Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Cyklus přednášek Pěstujme a jezme zdravě do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Cyklus přednášek Pěstujme a jezme zdravě

Vydáno: 7.11.2018
Tisk článku
Autor: NZM, VÚRV
Přednášky probíhají v termínu 8. – 29. 11. 2018 v Národním zemědělském muzeu Praha.

V dalším cyklu přednášek v Národním zemědělském muzeu se dozvíte, jak si doma připravit repelent z bylinek, jak se vyznat v pesticidech, kdo je škůdce a kdo užitečný v našich zahrádkách a mnoho dalšího. O významu bylin v našem jídelníčku, o botanických pesticidech i o moderních přístupech v ochraně rostlin nejen na zahrádkách budou přednášet vědci z Výzkumného ústavu rostlinné výroby.

8. 11. 2018, 18.30–20.30

O potenciálu zapomenutých plodin aneb Proč je dobré mít genovou banku

O potenciálu zapomenutých plodin aneb Proč je dobré mít genovou banku

Planí předchůdci kulturních rostlin – kdo byli a  v čem jsou dodnes dobří
Ing. Vojtěch Holubec, CSc., Genová banka VÚRV, v. v. i.

Staré a méně známé plodiny – šance pro půdu i zdraví
Ing. Petra Hlásná Čepková, Ph.D., Genová banka VÚRV, v. v. i

> více info, registrační formulář

 

15. 11. 2018, 18.00–20.00

Bylinky a koření nejen pro gastronomii

Bylinky a koření nejen pro gastronomii

Bylinky jako dochucovadla, léčiva i přírodní pesticidy
Ing. Roman Pavela, Ph.D., VÚRV, v. v. i., Praha-Ruzyně

Desatero správného bylinkáře  
Ing. Kateřina Smékalová, Ph.D., VÚRV, v. v. i., Olomouc

> více info, registrační formulář

 

22. 11. 2018, 18.00–20.00

Malý průvodce chorobami a škůdci

Malý průvodce chorobami a škůdci

Proč a jak chránit plodiny proti chorobám a škůdcům
Ing. Roman Pavela, Ph.D., VÚRV, v. v. i., Praha-Ruzyně

Mykotoxiny: jed i lék
Ing. Martin Žabka, Ph.D., VÚRV, v. v. i., Praha-Ruzyně

> více info, registrační formulář

 

29. 11. 2018, 18.00–20.00

O pesticidech, škůdcích, užitečném hmyzu a doprovodných rostlinách

O pesticidech, škůdcích, užitečném hmyzu a doprovodných rostlinách

Není hmyz jako hmyz
Ing. Kateřina Kovaříková, Ph.D., VÚRV, v. v. i., Praha-Ruzyně

Jaké škůdce ovoce najdeme v zahradách, kdy se vyskytují a jak je přechytračit
Ing. Kamil Holý, Ph.D., VÚRV, v. v. i., Praha-Ruzyně

> více info, registrační formulář

 

Všechny přednášky probíhají v Objevovně (2. patro budovy Národního zemědělského muzea v Praze, Kostelní 44, Praha 7).

Vstup zdarma, registrací na stránkách jednotlivých přednášek si rezervujete místo k sezení.  

Z(věda)ví logo

Bouráme mýty, prezentujeme fakta.

Pod akronymem Z{věda}ví  se skrývají slova Zemědělská Věda – Výzkum. Cykly vzdělávacích přednášek pro všechny, které zajímá vše kolem zemědělství, krajiny a venkova, jsou zaměřené na prezentaci aktuálních výsledků výzkumu. Připravujeme je ve spolupráci s výzkumnými institucemi, resortními organizacemi Ministerstva zemědělství a oborovými nevládními organizacemi. 

Tento cyklus přednášek vznikl ve spolupráci s Výzkumným ústavem rostlinné výroby.   

Zdroj: NZM