Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Hlášení v systému RASFF: 51. týden 2015 do kategorie

Hlášení v systému RASFF > Zdroje ICBP - Archiv> Hlášení v systému RASFF> Zdroje ICBP - Archiv
Aktuality > Aktuality

Hlášení v systému RASFF: 51. týden 2015

Vydáno: 28.12.2015
Tisk článku
Autor: Mgr. Jana Kubcová Beránková
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 51. týdnu 2015: 14. 12. – 20. 12. 2015 (v češtině).

Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.

Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.

V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií.

Datum

Ohlásila země

Důvod ohlášení

Země původu výrobku

 

 

Potraviny

 

18/12/2015

Itálie

 Listeria monocytogenes (přítomnost/25g) v chlazeném uzeném lososovi

Dánsko

18/12/2015

Dánsko

 Noroviry (GGII) v mražených jahodách

Maroko, baleno v Belgii, přes Francii

18/12/2015

Německo

 Salmonella (přítomnost/25g) v chlazených uzených klobásách

Rumunsko

18/12/2015

Nizozemsko

 Salmonella (v 1 z 5 vzorků / 25g) v mražených solených kuřecích prsou

Thajsko

18/12/2015

Itálie

 Nedeklarovaná vejce v mražených obalovaných předsmažených filetech z mečouna

Nizozemsko

17/12/2015

Finsko

 Oxamyl (0.025 mg/kg) v brukvi zelné (Brassica oleracea var. acephala)

Španělsko

17/12/2015

Francie

 Escherichia coli produkující shigatoxin (O26:H11;stx1-; stx2-; eae+ / 25g) v čerstvém sýru

Francie

17/12/2015

Francie

 Příliš velké množství Escherichia coli (490 MPN/100g) v chlazených slávkách

Francie

17/12/2015

Itálie

 Salmonella Hadar (přítomnost / 25g) a Salmonella paratyphi B (přítomnost / 25g) v mraženém mechanicky separovaném drůbežím mase

Německo

17/12/2015

Itálie

 Rtuť (2.242 mg/kg) v mraženém žralokovi hladkém (Mustelus mustelus)

Portugalsko

16/12/2015

Nizozemsko

 Nepovolené barvivo Sudan 4 (4 mg/kg) v palmovém oleji

Ghana

15/12/2015

Nizozemsko

 Methomyl (0.24 mg/kg) v zeleném chřestu

Peru

14/12/2015

Dánsko

 Salmonella (přítomnost/25g) v mražených kuřecích prsních filetech

Německo, surovina z Brazílie

14/12/2015

Německo

 Nepovolená látka antrachinon (0.19 mg/kg) v čaji Pu-erh

Čína, přes Nizozemsko

14/12/2015

Švédsko

 Nedeklarovaná vejce v mražené obalované krůtě

Francie

14/12/2015

Itálie

 Rtuť (1.8 mg/kg) v chlazených hřbetních filetech z mečouna (Xiphias gladius)

Španělsko

 

 

Krmiva

 

 

 

 

 

 

 

Materiály přicházející do styku s potravinami

 

 

 

 

 


Přehled všech notifikací v příslušném týdnu lze vyhledat zde.