Bezpečnost potravin

Klimatické změny a bezpečnost potravin: zapojte se do průzkumu EFSA!

Vydáno: 22. 2. 2018
Autor: KM EFSA

Jak souvisí změny klimatu s bezpečností potravin, zdravím rostlin a zvířat? Pomozte EFSA vyplněním krátkého dotazníku do 7. března!

Odhalování nových problémů v oblasti bezpečnosti potravin je důležitou součástí práce EFSA. Svými dopady do všech oblastí produkce potravin klimatické změny stále častěji ovlivňují práci EFSA. Aby EFSA zjistil více, zahájil realizaci projektu CLEFSA (Climate change and Emerging risks for Food Safety).

Cílem projektu CLEFSA je vyvinout metodu pro identifikaci nově se objevujících rizik souvisejících s klimatickými změnami. Projekt také umožní EFSA seřadit rizika pro bezpečnost potravin a krmiv, zdraví rostlin a zvířat a stanovit priority. Průzkum je prvním krokem a jeho cílem je sestavit seznam potenciálních nových témat. Kdokoliv se zájmem o tuto problematiku – od odborné veřejnosti po laickou veřejnost – se může zapojit.

Vyplnit on-line dotazník zabere méně než 10 minut.

Termín: 7. března 2018

Zdroj: EFSA: Climate change and food safety – complete the EFSA survey