Bezpečnost potravin

Konference Současné trendy ve speciální výživě

Vydáno: 12. 4. 2018
Autor: VÚPP

Konference se koná 19. 4. 2018 v NZM Praha.

Výzkumný ústav potravinářský Praha v rámci oslav 60 let od svého založení připravuje konferenci SOUČASNÉ TRENDY VE SPECIÁLNÍ VÝŽIVĚ. Akce je zaměřena na potravinové alergie a je určena jak pro širokou veřejnost, tak i pro odborníky. Uskuteční se ve čtvrtek 19. dubna 2018 v prostorách Národního zemědělského muzea v Praze na Letné.

Program:
08:30 registrace
09:00–09:15 úvodní slovo
09:15–10:00 Celiakie a bezlepková dieta
10:00–10:45 Bezlepkové potraviny – čeho jsme dosáhli po 20 letech
10:45–11:15 přestávka
11:15–12:00 Mléko – intolerance laktózy a alergie
12:00–12:45 Mohou rostlinné nápoje nahradit mléko?
12:45–13:45 přestávka
13:45–14:30 Potravinové alergie a intolerance
14:30–15:15 Alergeny ve školkách a školní jídelně
15:15–16:00 Metody odstraňování alergenů z potravin
16:00 ukončení konference

Na konferenci vystoupí:
Ing. Milan Houška, CSc. (VÚPP), Ing. Pavel Skřivan, CSc. (VÚPP), prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. (VŠCHT), Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. (Potravinářská komora ČR), MUDr. Ivana Šetinová (IMMUNIA spol. s r.o.), MUDr. Eliška Kopelentová (FN Motol), Mgr. Alexandra Košťálová (SZÚ) a doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D. (Centrum výživy Thomayerovy nemocnice).

Kapacita sálu je omezena.
Potvrďte, prosím, svoji účast prostřednictvím registračního formuláře, nebo na e-mail: hana.vondrackova@vupp.cz

 

Zdroj: VÚPP