Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Mezinárodní školení pro bezpečnější potraviny – 2. kurz bezpečnosti potravin a řízení rizik pořádaný BVL do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Mezinárodní školení pro bezpečnější potraviny – 2. kurz bezpečnosti potravin a řízení rizik pořádaný BVL

Vydáno: 2.10.2018
Tisk článku
Autor: KM EFSA
Uzávěrka přihlášek: 9. 11. 2018

Spolkový úřad pro ochranu spotřebitele a bezpečnost potravin (BVL)podruhé nabízí pokročilý vzdělávací kurz na téma "Bezpečnost potravin a řízení rizik". Třídenní školení je určeno pro mezinárodní odborníky z oblasti bezpečnosti potravin a krmiv a řízení rizik. Experti BVL budou prezentovat základní principy bezpečnosti potravin a řízení rizik na národní a evropské úrovni.  

Tento kurz o bezpečnosti potravin a řízení rizik na evropské a národní úrovni v Německu se bude konat od 11. do 15. března 2019.

Účastníci tohoto praktického kurzu se dozví o systému bezpečnosti potravin v Evropské unii prostřednictvím přednášek, praktických příkladů a cvičení. Zjistí, jak funguje dohled nad potravinami v evropském i národním kontextu  

V letošním roce bude součástí kurzu jednodenní program organizovaný Max Rubner-Institutem. Vědecké zaměření Max Rubner-Institutu (MRI), založeného v roce 2008, se týká ochrany zdraví spotřebitelů v potravinářském odvětví. V této oblasti je poradním orgánem Spolkového ministerstva pro výživu a zemědělství (BMEL).

Odborníci poskytnou účastníkům širší znalosti o následujících tématech v angličtině:

  • Provádění předpisy o bezpečnosti potravin v Evropské unii a Německu
  • Postupy schvalování v souvislosti s bezpečností potravin
  • Nástroje řízení rizik při úředních kontrolách
  • Síť referenčních laboratoří v Evropské unii
  • Posterová část: Potraviny, krmiva, podvody: varovné a informační systémy
  • Prevence, řízení incidentů a krizí
  • Aktuální vývoj v oblasti autenticity potravin

 

Požadavky pro účast

  • VŠ vzdělání v oboru biologie, chemie, lékařství, veterinárního lékařství nebo srovnatelné vědecké disciplíny
  • Práce v oblasti bezpečnosti potravin a komplexní odborné zkušenosti s bezpečností potravin a hodnocením rizik
  • Velmi dobrá znalost anglického jazyka (alespoň úroveň CAE nebo TOEFL®)

 

Počet účastníků kurzu je omezen. Zájem o účast lze oznámit pomocí formuláře přihlášky, více informací naleznete na adrese ITS Food 2019.

V případě dalších dotazů kontaktujte prosím: its-food@bvl.bund.de