Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Potravinářská inspekce uzavřela provozovnu Tesco v Aši do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Potravinářská inspekce uzavřela provozovnu Tesco v Aši

Vydáno: 4.9.2018
Tisk článku
Autor: SZPI
Tisková zpráva SZPI ze dne 4. 9. 2018

Zásadní porušení hygienických předpisů zjistili inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v prodejně společnosti Tesco Stores ČR, a.s. v Chebské ulici v Aši.

Vzhledem k tomu, že provozovna nesplnila minimální požadavky pro zajištění bezpečnosti nabízených potravin, inspektoři byli nuceni na místě uložit zákaz užívání prostor.

K nejzávažnějším porušením hygienických předpisů náleželo dlouhodobé podcenění deratizačních opatření, na prodejní ploše a v zázemí provozovny inspektoři na mnoha místech nalezli myší trus a nebylo tak možné vyloučit kontaminaci vystavených a skladovaných potravin. Výskyt hlodavců v potravinářských provozech je nebezpečný zejména z důvodu rizika šíření nebezpečných onemocnění.

Inspektoři kromě zákazu užívání prostor uložili provozovateli, aby uvedl prodejnu do souladu s požadavky zákona, zejména aby provedl důkladnou deratizaci, zajistil provozovnu před dalším pronikáním škůdců a zajistil odstranění nečistot. Do splnění těchto opatření zůstane provozovna uzavřena.

SZPI zahájí s provozovatelem správní řízení o uložení pokuty.


Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633  
Zdroj: SZPI
 


Více fotografií: viz SZPI