Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Potravinářská inspekce zakázala Lunch Meat s chybějícím podílem masa 40 % do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Potravinářská inspekce zakázala Lunch Meat s chybějícím podílem masa 40 %

Vydáno: 27.10.2017
Tisk článku
Autor: SZPI
Tisková zpráva SZPI ze dne 26. 10. 2017.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila stáhnout z trhu závažným způsobem falšovanou potravinu CANNED PORK LUNCHEON MEAT, LUNCH MEAT Ma Ling, Vepřový lunch, Hmotnost: 340 g, hotové jídlo – vhodné pro přímou spotřebu, minimální trvanlivost: 29.10.2017, šarže: LP-5 EJ29-1, výrobce: Shanghai Maling (czech) a.s., 417 57 Hrobčice 93, Česká republika.

Příslušný právní předpis jasně uvádí, že konzerva typu tzv. luncheon meat musí obsahovat minimálně 70 % masa.

Skutečný obsah masa v konzervě ale laboratorní rozbor stanovil na pouze 42,6 % hmotnosti výrobku. Inspektoři SZPI falšovanou potravinu podrobili kontrole v pobočce sítě prodejen NORMA k.s. v Praze. Z došetřování vyplynulo, že prodejce uváděl do oběhu celkem 52 800 ks závadné šarže potraviny.

SZPI zahájí s kontrolovanou osobou správní řízení o uložení pokuty.


Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633  

Zdroj: SZPI