Bezpečnost potravin

Potravinářská inspekce zjistila další případ klamání spotřebitelů o původu hovězího masa, tentokrát v hotelu Holiday Inn v Praze

Vydáno: 18. 2. 2019
Autor: SZPI

Tisková zpráva SZPI ze dne 16. 2. 2019

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila další případ klamání spotřebitelů o skutečném původu hovězího masa.

Tentokrát inspektoři zjistili případ klamání spotřebitelů v provozovně hotel Holiday Inn, provozovatele Kongresové centrum Praha, a.s., Na Pankráci 1684/15, Praha.

V jídelním lístku bylo u pokrmu uvedeno označení Hovězí steak z australské svíčkové s lilkovým pyré a restovanou zeleninou, ovšem kontrolou předložené dokumentace inspektoři zjistili, že kontrolovaná osoba klamala spotřebitele, neboť používala pro přípravu pokrmu surovinu z České republiky.

Provozovatel na místě provedl nápravu a do jídelního lístku vložil odpovídající dvojjazyčnou informaci o původu suroviny.

S kontrolovanou osobou bude zahájeno správní řízení o uložení pokuty. SZPI bude v intenzívních kontrolách i tohoto segmentu pokračovat.

 

Zpracoval: Mgr. Radoslav Pospíchal, referent mediální komunikace

Zdroj: SZPI