Bezpečnost potravin

Přednáška „Konvenience“ v rámci potravinářských úterků

Vydáno: 16. 5. 2017
Autor: ÚZEI

Přednáška se koná 30. května na Novotného lávce v Praze 1.

Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací zvou na přednášku Ing. Heleny Valentové, CSc. na téma KONVENIENCE.

Přednáška se uskuteční v 14:30 hodin v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. patře.

Abstrakt

Konvenience patří k základním trendům při vývoji a výrobě potravin v posledních desetiletích. Jejich sortiment se nesmírně rozšiřuje. K rozvoji významně přispívají nové technologie i nové možnosti balení potravin. Tyto potraviny se staly pevnou součástí hektického života moderní společnosti. Někdy jsou kritizovány z hlediska chuti, vzhledu a konzistence, jindy jako jeden z prvků nezdravého životního stylu. Je konvenience nutně vždycky takové zlo? Co vlastně znamená?

V přednášce se pokusíme vysvětlit historické kořeny konvenience, její klady i zápory. Zamyslíme se nad pohledem spotřebitele, výrobce i profesionálního kuchaře.
 

Zdroj: ÚZEI

Související termíny

Ze slovníku Bezpečnost potravin A-Z portálu Bezpečnosti Potravin (klikněte pro zobrazení termínů):