Bezpečnost potravin

Přednáška Máme se bát éček?

Vydáno: 28. 3. 2018
Autor: ÚZEI

Přednáška se koná dne 11. dubna ve studovně Knihovny Antonína Švehly.

ÚZEI zve na přednášku „Máme se bát éček?“

Podle světové zdravotnické organizace WHO jsou: „Nemoci způsobené potravinami pravděpodobně nejrozšířenějším zdravotním problémem v současném světě …“ O tom, jaký podíl má na kvalitě stravy její skladování, konzervování a přítomnost potravinářského aditiva pojednává přednáška „Máme se bát éček?“ Ing. Olgy Šolcové, CSc., DSc. z Akademie věd České republiky.

Olga Šolcová vystudovala Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze a pracuje v Ústavu chemických procesů Akademie věd ČR. Vede Oddělení katalýzy a reakčního inženýrství. Zabývá se základním a aplikovaným výzkumem v oblasti katalýzy, přípravou nanomateriálů, aplikacemi chemického inženýrství v životním prostředí a v poslední době zvláště biotechnologiemi se zaměřením na potraviny.

Na přednášku „Máme se bát éček?“ zve Ústav zemědělské ekonomiky a informací všechny zájemce do studovny Knihovny Antonína Švehly dne 11. 4. 2018 v 16:00 hodin. Vstup je volný.

Zdroj: ÚZEI