Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Prošlé maso ve školní jídelně v Královéhradeckém kraji do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Prošlé maso ve školní jídelně v Královéhradeckém kraji

Vydáno: 2.11.2018
Tisk článku
Autor: SVS
Informace SVS ze dne 2. 11. 2018

Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy při  kontrole provozovny veřejného stravování v Kostelci nad Orlicí v Královéhradeckém kraji nalezli v chladícím boxu na čerstvé maso téměř šedesát kilogramů vakuově baleného masa (vepřového a hovězího) s prošlým datem použitelnosti. Jídelna vaří pro místní školy, školku a veřejnost denně zhruba 700 obědů. Případná příprava pokrmů z prošlého masa by mohla znamenat vážné ohrožení zdraví strávníků, z nichž velká část patří mezi nejrizikovější skupiny obyvatel (malé děti, důchodci…). Prošlé maso bylo proto veterinárními inspektory na místě znehodnoceno a podle veterinárního zákona byla provozovateli nařízena jeho neškodná likvidace v k tomu určeném zařízení na jeho vlastní náklady. Za porušení veterinárního zákona hrozí provozovateli pokuta ve výši až 50 milionů korun.

Zdroj: SVS