Bezpečnost potravin

Školní stravování – Analýza systému a návrhy modernizace v rámci projektu

Vydáno: 29. 9. 2020
Autor: Centrum podpory veřejného zdraví SZÚ

Analýza současného stavu systému školního stravování v ČR

Státní zdravotní ústav, Centrum zdraví, potravin a výživy pod vedením Prof. MVDr. J. Rupricha, CSc. uveřejnilo v minulých letech zprávy o nutriční hodnotě školních obědů.

Na tyto výsledky navazuje práce Centra podpory veřejného zdraví projektem „Máme to na talíři a není nám to jedno“. V rámci tohoto projektu se pokoušíme v praxi ověřit, zda a za jakých okolností je možné systém školního stravování modernizovat. Ověřujeme pouze jeden z možných směrů, který jsme vyhodnotili v rámci projektu jako optimální. Základem pro naši práci je analýza současného stavu systému školního stravování a popis konkrétních kroků rekonstrukce.

Zdroj: SZÚ