Česky
Informační centrum Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11705, tel.: 221 811 111

Uživatelský přístup

 
 

Vyhledávání

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 15
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Ústav zemědělské ekonomiky a informací
Ústav zemědělské ekonomiky a informací
Navštivte také: MU Brno za podpory MZe ČR
MU Brno za podpory MZe ČR
Navštivte také: Výtvarná soutěž pro děti &quotVíš, co jíš? Zdravě a s chutí"
Výtvarná soutěž pro děti "Víš, co jíš? Zdravě a s chutí"
Navštivte také: Výzva EFSA: Obnova vědeckých komisí a panelů
Výzva EFSA: Obnova vědeckých komisí a panelů

Přidat článek Stanoviska EFSA z r. 2012 k individuálním žádostem o funkční tvrzení do kategorie

Označování potravin > Označování potravin
Aktuality > Aktuality

Stanoviska EFSA z r. 2012 k individuálním žádostem o funkční tvrzení

Vydáno: 7.8.2012
Tisk článku
Autor: Převzato z Agronavigator.cz
Přehled stanovisek EFSA zveřejněných v r. 2012 k funkčním tvrzením podle čl. 13.5 nařízení 1924/2006/ES.

Stanoviska EFSA z r. 2012 k tvrzením podle čl. 13.5

 

Sacharomyces cerevisiae var. boulardii CNCMI 3799 a snížení obtíží v trávicím traktu, zveřejněno 17. 7. 2012 (negativní)

Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM I-3799 and reducing gastro-intestinal discomfort


Lněný olej a vitamin E a podpora permeability a bariérové funkce kůže, zveřejněno 17. 7. 2012 (negativní)

Flaxseed oil and vitamin E and maintenance of the skin permeability barrier function


OptiEFAX™ a podpora normální koncentrace HDL-cholesterolu, zveřejněno 17. 7. 2012 (negativní)

 OptiEFAX™ and maintenance of normal blood HDL-cholesterol concentrations


KF2BL20 a zachování normálních vlasů, zveřejněno 17. 7. 2012 (negativní)

KF2BL20 and maintenance of normal hair


Kyselina hyaluronová a ochrana kůže před dehydratací, zveřejněno 17. 7. 2012 (negativní)

Hyaluronic acid and protection of the skin against dehydration


OptiEFAX™ a podpora normální koncentrace LDL-cholesterolu, zveřejněno 17. 7. 2012 (negativní)

OptiEFAX™ and maintenance of normal blood LDL-cholesterol concentrations


OptiEFAX™ a podpora normální koncentrace triglyceridů, zveřejněno 17. 7. 2012 (negativní)

OptiEFAX™ and maintenance of normal blood concentrations of triglycerides


Flavanoly kakaa a vasodilatace závislá na endotelu, zveřejněno 17. 7. 2012 (pozitivní, nejméně 200 g kakaových flavanolů denně)

Cocoa flavanols and endothelium-dependent vasodilation


Kombinace vitaminů skupiny B a oleje z dýňového semene a zachování normálních vlasů, zveřejněno 17. 7. 2012 zveřejněno 17. 7. 2012 (negativní)

Combination of group B vitamins and pumpkin seed oil and maintenance of normal hair


Extrakt z Rhodiola rosea L.a snížení duševní únavy, zveřejněno 17. 7. 2012 (negativní)

Rhodiola rosea L. extract and reduction of mental fatigue


Odpověď na připomínky ohledně spermidinu a prodloužení fáze růstu vlasů, zveřejněno 6. 7. 2012 (negativní)

Response to comments related to spermidine and prolongation of the growing phase of the hair cycle


Polární lipidový extrakt z pšenice a ochrana kůže před dehydratací, zveřejněno 5. 7. 2012 (negativní)

Wheat Polar Lipid Extract and protection of the skin against dehydration

 

Glukosamin a podpora normální kloubní chrupavky, zveřejněno 16. 5. 2012 (negativní)

Glucosamine and maintenance of normal joint cartilage


Glukóza a příspěvek k získávání energie metabolismem, zveřejněno 11. 5. 2012 (pozitivní)

Glucose and contribution to energy-yielding metabolism


Glukóza a příspěvek k získávání energie metabolismem, zveřejněno 11. 5. 2012 (pozitivní)

Glucose and contribution to energy-yielding metabolism

 

Glukóza a příspěvek k získávání energie metabolismem, zveřejněno 11. 5. 2012 (pozitivní)

Glucose and contribution to energy-yielding metabolism


Glukóza a příspěvek k získávání energie metabolismem, zveřejněno 11. 5. 2012 (pozitivní)

Glucose and contribution to energy-yielding metabolism


Citrulin-malát a a rychlejší regenerace po svalové únavě po tréningu, zveřejněno 11. 5. 2012 (pozitivní)

Citrulline-malate and faster recovery from muscle fatigue after exercise


Glukóza a příspěvek k získávání energie metabolismem, zveřejněno 11. 5. 2012 (pozitivní)

Glucose and contribution to energy-yielding metabolism


Železo a podpora normálního růstu vlasů, zveřejněno 15. 3. 2012 (negativní)

Iron and maintenance of normal hair growth

 

Citovaná i ostatní stanoviska EFSA lze vyhledat na webu EFSA-Publications. Výběr lze zúžit specifikací „Sub category“ (dle čl. 13, 13.5, 14) a rokem vydání.


http://www.efsa.europa.eu/cs/Satellite