Bezpečnost potravin

Světový den zdraví v Třebíči

Vydáno: 18. 4. 2014
Autor:

Informační centrum bezpečnosti potravin se zúčastnilo dne 7. 4. 2014 Světového dne zdraví v Třebíči.

V rámci spolupráce Informačního centra bezpečnosti potravin (ICBP) a Zdravého města Třebíč, proběhly dne 7. 4. 2014  akce ke Světovému dni zdraví. V sídle občanského sdružení Střed na Hájku (Třebíč) se konalo hudebně zábavné a vzdělávací představení „Přijede k nám návštěva“ umělecké dvojice VANDA A STANDA pro děti z mateřských škol. Toto představení je zpracováno dle zásad Světové zdravotnické organizace (WHO) „5 klíčů k bezpečnému stravování“. „Vanda a Standa“ ztvárnili dětem zábavnou formou základní hygienická pravidla při stravování, důležitost mytí rukou před jídlem a po toaletě, nutnost umývat ovoce a zeleninu před konzumací. Formou hry a díky veselým písničkám se malí posluchači také dozvěděli proč nemají jíst potraviny s porušeným obalem, nahnilé ovoce a zeleninu, nebo jídlo, které spadlo na zem.

Téhož dne proběhla na městském úřadu v Třebíči dvouhodinová přednáška, určená pro Fairtradovou Hotelovou školu Třebíč, na téma: bezpečnost potravin, dozorové orgány ČR, Informační centrum bezpečnosti potravin, alimentární nákazy z potravy a zdravá výživa (Co jíst?).

Lektoři: MUDr. Jolana Rfoto: Deutschambousková, CSc., 3. LF UK a Olaf Deutsch, Ministerstvo zemědělství, Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin, ICBP MZe.

 

 

Zdroj:  Informační centrum bezpečnosti potravin