Bezpečnost potravin

SZPI provedla kontrolu bezpečnosti a jakosti potravinových balíčků pro žáky základních škol

Vydáno: 20. 11. 2015
Autor: SZPI

Tisková zpráva SZPI ze dne 20. 11. 2015.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce provedla krátkou, cílenou kontrolní akci zaměřenou na bezpečnost a jakost ovoce, zeleniny a dalších potravin, které jsou dodávány jako součásti balíčků do základních škol v rámci projektu „Ovoce a zelenina do škol“.
„Ovoce a zelenina do škol“ je projektem Evropské unie, který má za cíl podpořit zdravé stravovací návyky dětí a zvýšit spotřebu ovoce a zeleniny.
Cílem akce byla kromě kontroly jakosti a bezpečnosti také nutnost dohlédnout na dodržení správné hygieny při balení, přepravě a distribuci potravin. Kontroly proběhly u vybraných dodavatelů, kteří své produkty dodávají největšímu počtu žáků prvního stupně základních škol.
Mimo jiné bylo odebráno 14 vzorků (1 vzorek nápoje, 1 vzorek zpracované zeleniny, 3 vzorky čerstvé zeleniny a 9 vzorků čerstvého ovoce) a všechny byly vyhovující. Dosažené výsledky tak ukazují na uspokojivou kvalitu dodávaných potravin.  
 
Zpracoval: Mgr. Radoslav Pospíchal, tel.: + 420 542 426 613

Zdroj:  SZPI