Bezpečnost potravin

SZPI uzavřela pekárnu ve Žlebech na Kutnohorsku

Vydáno: 26. 1. 2015
Autor: SZPI

Tisková zpráva SZPI ze dne 23. 1. 2015.

Při kontrole provedené dne 23. 1. 2015 v pekárně společnosti Audit CI, spol. s.r.o. na Ronovské ulici č. 71 ve Žlebech Státní zemědělská potravinářská inspekce (SZPI) zjistila masivní výskyt myších exkrementů a mrtvého hlodavce ve skladu surovin pro výrobu pečiva. Šlo o sklad mouky a ostatních výrobních surovin, kde několik obalů neslo jasné stopy myšího okusu. Vzhledem k tomu, že provozovatel nezajistil podmínky pro bezpečnou výrobu potravin, SZPI na místě uložila zákaz užívání prostor pro závažné porušení hygienických předpisů. Zároveň inspekce prostřednictvím uloženého opatření provozovateli nařídila provést důkladnou deratizaci, dezinsekci a celkový úklid včetně likvidace surovin v poškozených obalech.
SZPI zákaz uvolní, až provozovatel uvede stav prostor do souladu se zákonem, což inspekce prověří opakovanou kontrolou.
Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva – tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633  
Zdroj: SZPI