Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 11
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)

Přidat článek SZPI varuje před kurkumou s kontaminací salmonelou do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

SZPI varuje před kurkumou s kontaminací salmonelou

Vydáno: 1.6.2015
Tisk článku
Autor: SZPI
Informace SZPI ze dne 29. 5. 2015.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozorňuje spotřebitele, že u potraviny Kurkumawurzel gemahlen (Kurkuma mletá) v balení 50 gramů, s označením data minimální trvanlivosti do 31. 12. 2016, vyrobeno pro: Monolith Mitte GmbH byla potvrzena kontaminace bakterií Salmonella infantis. Předmětná šarže byla v ČR uváděna do oběhu v provozovně Jiří Bulák, Masarykova 3094/26, 40001 Ústí nad Labem. Ze závadné šarže bylo dosud prodáno 11 balení. SZPI obdržela informaci prostřednictvím evropského systému rychlého varování RASFF a doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají uvedenou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali.
Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633  
Zdroj: SZPI