Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Tisková konference Fóra zdravé výživy “Když se zapomíná nejen na jídlo” do kategorie

Aktuality > Aktuality

Tisková konference Fóra zdravé výživy “Když se zapomíná nejen na jídlo”

Vydáno: 3.7.2018
Tisk článku
Autor: Fórum zdravé výživy
Tiskové materiály z konference o degenerativních onemocněních mozku a vlivu výživy.

27. června 2018 proběhla v dopoledních hodinách tisková konference Fóra zdravé výživy. Zapomínání, problémy se soustředěním, poruchy spánku. Příčinou těchto i mnohých dalších obtíží může být vyčerpání, stres, deprese, ale také počínající degenerativní onemocnění mozku. Alzheimerova nemoc a další onemocnění mohou přicházet plíživě, nenápadně.

Jak poznat příčinu obtíží? A když už je na vině degenerativní onemocnění mozku, pomůže úprava jídelníčku? Mohou být některé z potravin příčinou těchto onemocnění? Jakou roli hrají při onemocnění a jeho léčbě oleje? A jak jsou na tom z výživového pohledu oleje méně tradiční, zato čím dál více populární? Tyto a další otázky se řešily na tiskové konferenci. Diskutujícími odbornicemi byly Mgr. Markéta Šplíchalová z České alzheimerovské společnosti a prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., a Mgr. Tamara Starnovská, členky Fóra zdravé výživy.

Kompletní tiskové materiály:

Tisková zpráva: Když se zapomíná nejen na jídlo
Mgr. Markéta Šplíchalová: Alzheimerova choroba a jiné typy demencí
Mgr. Tamara Starnovská: Jak živit mozek ve zdraví i nemoci
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.: Méně tradiční oleje

 

Zdroj: Fórum zdravé výživy