Bezpečnost potravin

ÚZEI zve na přednášku Dějiny stravování 20. století – První republika

Vydáno: 13. 3. 2018
Autor: ÚZEI

Přednáška se koná v Domě zemědělské osvěty, ve studovně Knihovny Antonína Švehly 20. března 2018.

Ke  stému  výročí  založení  republiky  připravila  Knihovna  Antonína Švehly cyklus přednášek na téma Dějiny stravování 20. století. Úvodní referát nese název První republika a jeho obsahem je špičková kuchyně dvacátých a třicátých let, osvobození kuchyně od rakouských vlivů a racionalizace stravování.

Přednášející Doc. PhDr. Martin Franc, Ph.D. působí v Masarykově ústavu a archivu Akademie věd ČR a na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze. Účastnil se řady projektů věnujících se historii, má bohatou publikační činnost. Jeho badatelským zaměřením jsou vědní politika a sociální vědy ve střední Evropě, dějiny stravování a výživy a dějiny životního stylu a konzumu v Československu.

Přednáška se koná v Domě zemědělské osvěty, ve studovně Knihovny Antonína Švehly 20. března v 17:00 hodin.

Vstup je volný.

Zdroj: ÚZEI