Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 11
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)

Přidat článek Varování spotřebitelům: salmonela v sezamové pastě Alnatura do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Varování spotřebitelům: salmonela v sezamové pastě Alnatura

Vydáno: 26.1.2015
Tisk článku
Autor: SZPI
Tisková zpráva SZPI ze dne 25. 1. 2015.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) obdržela prostřednictvím evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF) informaci o bakteriální kontaminaci salmonelou ve výrobku sezamová pasta Alnatura Tahin Bio Sesammus v balení 250 gramů, s označením data minimální trvanlivosti do 9. 5. 2016. Dle informace v notifikaci RASFF závadnou šarži v ČR odebrala společnost Globus ČR, k.s. SZPI nařídila prodejci předmětnou šarží neprodleně stáhnout z tržní sítě a zároveň doporučuje všem spotřebitelům, aby potravinu s uvedeným DMT nekonzumovali.
Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633  
Zdroj: SZPI