Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Veterináři nařídili zlikvidovat přes 100 kilogramů rybích a masných produktů do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Veterináři nařídili zlikvidovat přes 100 kilogramů rybích a masných produktů

Vydáno: 14.5.2018
Tisk článku
Autor: SVS
Informace SVS ze dne 14. 5. 2018.



Státní veterinární správa (SVS) v P
raze nařídila likvidaci 110 kg sušených ryb, rybích výrobků a masných výrobků, které byly nedostatečně označeny, s prošlým datem minimální trvanlivosti a skladovaných v nevhodných podmínkách. Sklad navíc provozoval svou činnost bez schválení a registrace SVS.

Ve  skladu v Praze – Horních Počernicích se v chladírenském a mrazírenském zařízení nacházelo 103 kg nedostatečně označených sušených ryb, 3 kg masných výrobků, které byly podle označení po datu použitelnosti a byla u nich zmrazením uměle prodlužena trvanlivost. Dále veterinární inspektoři zajistili 4 kg jiker ze sleďů s prošlým datem minimální trvanlivosti, skladovaných navíc při teplotách překračujících teplotní limity uvedené výrobcem.

Veterinární inspektoři výrobky znehodnotili barvou a nařídili jejich neškodné odstranění. Provozovatel skladu dostal informace o své povinnosti požádat o schválení a registraci skladu pro chladírenské a mrazírenské skladování živočišných produktů a o nutnosti provozovat svou činnost až po jeho schválení. Případ bude dále řešen v přestupkovém řízení. Provozovateli potravinářského podniku hrozí za nesplnění požadavků na bezpečnost potravin pokuta až ve výši 10 milionů korun.

SVS zjistila uvedená pochybení v rámci došetření možného pohybu zásilky popsaných výrobků, jež byla zajištěna a zlikvidována při společné kontrole přepravy, jež provedla Celní správa a Státní veterinární správa v dubnu tohoto roku v Pardubickém kraji. O tomto případu více zde.

Zdroj: SVS