Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Webové stránky „Víš, co jíš?“ v novém designu do kategorie

Aktivity ICBP > Zdroje ICBP - Archiv> Aktivity ICBP> Zdroje ICBP - Archiv
Aktuality > Aktuality

Webové stránky „Víš, co jíš?“ v novém designu

Vydáno: 4.1.2017
Tisk článku
Autor: ICBP MZe
Cílem webových stránek "Víš, co jíš?" je seriózně informovat širokou veřejnost o zdravé výživě a bezpečnosti potravin.



Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství připravil pro širokou veřejnost nový a přehlednější design webových stránek "Víš, co jíš?" - www.viscojis.cz.

Webové stránky viscojis.cz byly vytvořeny za účelem seriózně informovat širokou veřejnost o základech správného stravování a zdravé výživy, problematice hygieny a bezpečnosti při zacházení s potravinami, včetně nakupování a skladování, o onemocněních souvisejících s výživou, ale také o zajímavostech a aktualitách ze světa potravin.

Veškeré informace jsou poskytnuty a zpracovány odborníky z Lékařské fakulty Masarykovy univerzity, z Ústavu ochrany a podpory zdraví.  

Základem webových stránek jsou čtyři hlavní kategorie: 

-          Zdravé stravování a výživa,
-          Onemocnění související s výživou,
-          Zacházení s potravinami,
-          Jak nakupovat,

které se dále rozdělují na řadu podkategorií.

V současné době je na webových stránkách vloženo již přes 260 článků, které jsou dále rozšířeny o informace ve slovníku hesel „Bezpečnost potravin A-Z“, v Databázi složení potravin ČR a dalších aplikacích vztahujících se k zdravé a bezpečné výživě, jež naleznete v pravém menu hlavní strany.

Zde naleznete také informace o publikacích Informačního centra bezpečnosti potravin, odkaz na webové stránky pro mládež viscojis.cz/teens, či aktuality o závadných potravinách na našem trhu, s možností zaregistrovat se k zasílání e-mailových zpráv o riziku z potravin na našem trhu či k zasílání přehledu informací z webových stránek "bezpečnost potravin".

V průběhu roku 2017 je plánována další aktualizace webových stránek, jak v obsahové, tak i v grafické části. 

Zdroj: www.viscojis.cz