Bezpečnost potravin

1. konference České mikrobiomové společnosti

Vydáno: 27. 2. 2020
Autor: Společnost pro výživu

Konference se uskuteční 10. března 2020 v Praze 2.

Termín akce: 10. března 2020

Místo konání: Praha, Lékařský dům, Sokolská 490/31, Praha 2

Pořadatel: Česká mikrobiomová společnost ČLS JEP, z.s.
Moderují: Mgr. Lucie Najmanová, Ph.D., Prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc.

Program:

13:00 Zahájení konference, představení společnosti
Prof. MUDr. Helena Tlaskalová-Hogenová, DrSc. (Mikrobiologický ústav AV ČR)

13:10 Střevní mikrobiota a centrální nervový systém: vliv na psychiku a percepci bolesti
Prof. MUDr. Přemysl Berčík (McMaster University, Hamilton, Kanada)

13:40 Střevní bakterie: neviditelní spojenci pro zdravý růst
Mgr. Martin Schwarzer, Ph.D. (Mikrobiologický ústav AV ČR, Laboratoř gnotobiologie, Nový Hrádek)

14:00 Změní veganská dieta náš mikrobiom?
RNDr. Monika Cahová, Ph.D. (IKEM, Praha)

14:20 Zklidníme přenosem zdravé střevní mikrobioty dráždivý (dysbiotický) tračník?
MUDr. Jiří Vejmelka (Interní klinika 3. LF UK a Thomayerovy nemocnice, Praha)

14:40 Diskuse a zakončení

 

 
Účast bez poplatku, doporučujeme registraci na adrese: mikrobiom.cms@gmail.com
Hlavní konferenční sál je již plný, ale je možnost si přednášky vyslechnout v přidružených menších místnostech.

Další informace na: https://www.mikrobiom-cms.cz/

 

Zdroj: Společnost pro výživu