Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek 14. vědecké kolokvium EFSA: klasifikace potravin do kategorie

Zprávy EFSA - Archiv > Zprávy EFSA - Archiv> EFSA - Archiv
Akce zahraniční > Akce - Archiv> Akce zahraniční> Akce - Archiv

14. vědecké kolokvium EFSA: klasifikace potravin

Vydáno: 1.3.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Uskuteční se v Parmě ve dnech 20.–21.4.2010.
Cílem 14. vědeckého kolokvia EFSA je společné jednání mezinárodních expertů z různých sektorů ke klíčovým problémům týkajícím se klasifikace potravin a vytvoření návrhů FCDS (Food Classification and Description Systems; Systémů klasifikace a popisu potravin). FCDS jsou nezbytné pro posuzování expozice, která provádí EFSA.
Kolokvium proběhne v následujících čtyřech diskusních skupinách (DG):

DG1: minimální požadavky na popis potravin pro různé konečné uživatele;
DG2: návrh systému klasifikace potravin vypracovaný pracovní skupinou EFSA pro klasifikaci potravin;
DG3: složené potraviny v klasifikaci potravin – trvalý problém;
DG4: jak proveditelný je sběr podrobných dat o spotřebě potravin pro účely posuzování rizika?

Výstupy z jednotlivých diskusních skupin budou prezentovány na závěrečném plenárním zasedání, kde budou formulovány závěry, popř. doporučení. Souhrnná zpráva z kolokvia bude následovat.
 
Zájemci o účast na 14. vědeckém kolokviu EFSA se mohou přihlásit prostřednictvím registračního formuláře. Účast na kolokviu je omezena na 100 expertů. Po naplnění tohoto počtu bude registrace ukončena, nejpozději však 9.3.2010.
 
Zdroj: EFSA
 
13. vědecké kolokvium EFSA k problematice potravin nového typu
12. kolokvium EFSA: zdravotní účinky mikroorganismu Campylobacter
11. kolokvium EFSA: Karcinogenita akrylamidu – nové důkazy týkající se dietetické expozice (+ přehled předcházejících 10 kolokvií EFSA)
Přehled publikovaných zpráv z předcházejících kolokvií EFSA
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021