Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek 3. konference CIAA k problematice nanotechnologie do kategorie

Nanotechnologie > Vlivy na zdraví - Archiv> Nanotechnologie> Vlivy na zdraví - Archiv
Akce zahraniční > Akce - Archiv> Akce zahraniční> Akce - Archiv

3. konference CIAA k problematice nanotechnologie

Vydáno: 6.5.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Brusel, 23.3.2010. Jsou k dispozici prezentace a závěrečná zpráva.
Evropská konfederace výrobců potravin a nápojů (CIAA) zřídila pro problematiku nanotechnologie v potravinářském sektoru speciální internetovou stránku: http://nanotechnology.ciaa.eu. CIAA zde bude průběžně informovat o svých aktivitách v oblasti nanotechnologie. Budou zde rovněž vystavovány informace z oblasti výzkumu, projektů aj.
 
V září 2008 organizovala CIAA první dialog se zainteresovanými subjekty (obchodníky, spotřebiteli, zástupci hnutí Děti Země, Evropské komise aj.) k problematice nanotechnologie. Druhý dialog, který se uskutečnil na jaře 2009, se zaměřoval na hledisko řízeného využití nanotechnologie v potravinářském průmyslu.
Třetí CIAA Nanotechnology Dialogie Meeting se konal 23.3.2010 v Bruselu. Program konference byl rozdělen do několika témat. Prezentace, které odezněly v rámci jednotlivých témat, jsou uvedeny v tabulce.
 
Téma
Prezentace (autor)*
Regulace nanotechnologie
1. Potraviny nového typu (Evropská komise)
 
Posuzování bezpečnosti
3. Posuzování bezpečnosti (nezávadnosti) nanomateriálů, testování
(Evropská komise–Společné výzkumné středisko, JRC)
 
4. Aktualizovaná skupina expertů ILSI pro nanotechnologii (ILSI)
Vyplňování znalostních mezer
 
6. K bezpečnému využívání nanomateriálů
(Evropská komise–GŘ pro výzkum)
 
7. Posuzování rizika SEAC
(SEAC, Safety & Environmental Assurance Centre)
Aplikace
8. Materiály v kontaktu s potravinami
(Attophotonics, Biosciences GmbH, Rakousko)
Potenciální aplikace v potravinovém řetězci
9. Obalový materiál pro potraviny (ColorMatrix)
 
 
11. Diagnostika (CEO BIO Nano Consulting)
 
12. Protispékací prostředky (Cefic/ASASP)
Národní aktivity
13. Velká Británie (IonBond Ltd)
 
14. Franice, Německo, Nizozemí (ANIA, BLL, FNLI)
Postoje spotřebitelů
 
 *) jde o dokumenty ve formátu pdf o velikosti max. 8 MB

K dispozici je rovněž závěrečná zpráva z 3. dialogu CIAA k nanotechnologii.
 
Zdroj: CIAA
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021