Bezpečnost potravin

3. Mezinárodní kongres EuroFIR

Vydáno: 2. 6. 2009
Autor:

Kongres se koná se ve dnech 8. – 10. září 2009 na Univerzitě ve Vídni.

Na kongresu budou diskutovány znalosti a doporučení týkající se vztahu mezi stravou, fyzickou aktivitou a zdravím.
 
Hlavní tematické bloky kongresu:
  • Využití databází složení potravin pro oblast veřejného zdraví a výživy
  • Hlavní nástroje pro vzdělávání v oblasti veřejného zdraví a výživy a SW pro využití dat a databází složení potravin
  • Nová data a databáze složení potravin z hlediska nezbytnosti standardů kvality
  • Nové metody analýzy nutrientů a dalších bioaktivních látek v potravinách a doplňcích stravy
  • Nová data o tradičních a etnických potravinách v Evropě
  • Zpřístupnění dat o složení potravin prostřednictvím nových rozhraní pro hodnocení stravy a zdravotního stavu.
Organizaci zajišťuje British Nutrition Foundation (London, UK ), The Institute of Food Research (Norwich, UK), The Institute of Nutritional Science, University of Vienna (Vienna, Austria)
 
Registrace možná do 31. 7. 2009
 
Více informací:
www.eurofir.net/vienna