Bezpečnost potravin

5. mezinárodní konference o polyfenolech a zdraví

Vydáno: 16. 8. 2011
Autor: Ing. Irena Suková

Ve dnech 17. – 20. října 2011 se v Barceloně koná „5th International Conference on Polyphenols and Health“.

Konference se koná od r. 2003 každý druhý rok (2003 Vichy, Francie; 2005 University of Davis, Kalifornie; 2007 Kyoto, Japonsko; 2009 Harrowgate, Velká Británie).
Na programu budou poznatky z metodiky, bioinformatiky, metabolomiky, biomarkerů, vlivu polyfenolové matrice, trávení, absorpce a metabolismu v trávicím traktu, o relevantních zdravotních účincích na kardiovaskulární, nervový, ledvinový a dýchací systém na proces stárnutí, o metabolickém syndromu, o úloze polymorfismu a molekulární biologie, o souvislostech zánětů, oxidačního stresu a obsahu polyfenolů v potravinách.

Místo konání: Hotel Meliá Sitges, Sitges u  Barcelony
Kontakty:
Cristina Andrés-Lacueva, Universitat de Barcelona
Francisco Tomás-Barberán, CSIC
icph2011@viajesiberia.com
Universitat de Barcelona, CSIC
+34 935101005, +34 935101009
www.icph2011barcelona.com