Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek 6. fórum EU zaměřené na fusariové toxiny do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv
Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv

6. fórum EU zaměřené na fusariové toxiny

Vydáno: 25.2.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Ve dnech 9.–10.2.2009 se uskutečnilo v Bruselu “6th Fusarium toxin forum”. Prezentace z konference.
Evropská komise – GŘ zdraví a ochrany spotřebitele organizovalo ve dnech 9.–10. února 2009 v pořadí již 6. fórum zaměřené na fusariové toxiny. Program konference. Konference probíhala v následujících sekcích:
 
I: Praktické zkušenosti se současnými legislativními opatřeními, které se týkají toxinů plísně Fusarium v potravinách
II: Toxiny T-2 a HT-2 (část I a II)
III: Toxiny plísně Fusarium – obecně
IV: Expozice člověka
V: Krmiva/potraviny
 
Přehled prezentací, které na konferenci zazněly:
 
1. 6th Fusarium toxin forum
2. Copa-Cogeca remarks
3. Experiences with management of fusarium-toxins in cereals in France
4. Managing current provisions on DON
5. Impact of DON Regulation
6. Managing mycotoxins 1 in the food and feed chain : theory and practice in EU trade companies and agri coops
7. HT-2 and T-2 in Oats: What we know and what we need to know
8. T-2 and HT-2 toxins in cereals in France
9. Euromaisiers position paper on T-2 and HT-2 toxins
10. Regulation and the occurrence of T-2 and HT-2 in maize and maize products
11. Trichothecenes and other trichothecenes and other mycotoxins in Italian unprocessed mycotoxins in Italian unprocessed cereals: cereals: maize and small cereals maize and small cereals
12. The effect of cleaning and de-hulling on the trichothecene content in oats and barley
13. Assessment of urinary deoxynivalenol as an exposure biomarker
14. Fusarium toxins: adult intake from cereals and cereal-based products
15. T-2, HT-2 in soft wheat and rye
16. T-2 and HT-2 toxin and some other fusarium toxins in Norwegian cereals
17. Recent findings as regards T-2 and HT-2 toxin in cereals
18. T-2, HT-2 and deoxynivalenol (DON) in malting barley and malt
19. Fusariotoxins on malting barley from field to end products & by-products
20. T-2 and HT-2 toxins: Occurrence, food processing and improved analytical methodology
21. T-2 and HT-2 toxins in oats and oat products
22. Ceereal position paper on T-2/HT-2 in oats and oat products
23. T-2 and HT-2 Toxins: Current status across the food supply chain
24. Outcome of the FEFAC data collection on T-2/HT-2 in feed materials and compound feed
25. Update on fusarium mycotoxins - data from the starch industry
26. Fusarium-toxin topics requiring attention
 
Zdroj: Evropská komise
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021