Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek 9. kolokvium EFSA: Nutriční profilování u potravin s výživovým a zdravotním tvrzením do kategorie

Akce zahraniční > Akce - Archiv> Akce zahraniční> Akce - Archiv

9. kolokvium EFSA: Nutriční profilování u potravin s výživovým a zdravotním tvrzením

Vydáno: 2.9.2007
Tisk článku
V pořadí již 9. kolokvium se uskuteční v Parmě (Itálie) ve dnech 11.–12. října 2007.
Článek 4 nařízení (ES) č. 1924/2006 Evropského parlamentu a Rady o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin požaduje, aby Evropská komise stanovila specifické profily nutričních faktorů, včetně výjimek, které musí potraviny nebo určité kategorie potravin respektovat, aby mohly nést výživové nebo zdravotní tvrzení.
V souvislosti s článkem 4 uvedeného nařízení požádala Komise Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA), aby poskytl vědecké doporučení týkající se stanovování nutričních profilů, které budou muset potraviny nebo určité kategorie potravin respektovat.
Vědci a odborníci, kteří se zúčastní 9. kolokvia EFSA (Parma, 11.–12. října 2007), budou diskutovat o problematice nutričního profilování z nejrůznějších hledisek tak, aby panel pro dietetické produkty, výživu a alergie (EFSA-NDA) poskytl Evropské komisi doporučení na základě nejnovějších vědeckých poznatků.
Vědecká diskuse bude probíhat ve čtyřech skupinách (DS), které se budou zaměřovat na následující témata:
* DS 1: Identifikace rozhodujících (kritických) nutrientů/potravin/kategorií potravin, které bude třeba brát do úvahy při stanovování nutričních profilů.
* DS 2: Nutriční profily: systém založený na vyhodnocování versus systém založený na prahových hodnotách.
* DS 3: Nutriční profily paušálně nebo podle kategorie potravin.
* DS 4: Nutriční profily před a po fortifikaci.
Výstupy z jednotlivých diskusních skupin budou projednávány na konečném plenárním zasedání, které zformuluje závěry kolokvia, které budou doporučením EFSA a jeho panelu NDA. Výstupy z kolokvia budou sumarizovány ve zprávě, která bude následně publikována.
 
EFSA
* Přehled dosud pořádaných kolokvií na stránkách EFSA.
* Přehled dosud pořádaných kolokvií na stránkách Agronavigatoru.
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021