Bezpečnost potravin

9. letní akademie BfR pro hodnocení a komunikaci rizik

Vydáno: 5. 5. 2021
Autor: KM EFSA

Registrace otevřena!

BfR

Spolkový úřad pro hodnocení rizika (Bundesinstitut für Risikobewertung – BfR) otevřel registraci k účasti v 9. Letní akademii BfR pro hodnocení a komunikaci rizik v oblasti bezpečnosti potravin.

Letní akademie se bude konat on-line ve dvou termínech:

16. – 20. srpna, 6:30-11:00 hod.
23. – 27. srpna, 11:30 – 16:00 hod.

Registrace je možná do 18. července 2021 prostřednictvím on-line formuláře na webu BfR.

Cíle studijního programu Letní akademie BfR jsou:

  • seznámení se s koncepcí bezpečnosti potravin se zaměřením na Německo a Evropu, zejména pokud jde o hodnocení a komunikaci rizik,
  • důkladné pochopení hodnocení rizik a expozice v rámci procesu posuzování rizik a pochopení požadavků na generování a sběr dat,
  • získání praktických zkušeností s prováděním hodnocení a komunikací rizik,
  • schopnost interpretovat výsledky výpočtu expozice, včetně posouzení kvality a nejistoty údajů.

Přednášky budou vedeny vědci a externími odborníky BfR, kteří mají hluboké a dlouholeté zkušenosti s hodnocením rizik a/nebo regulační toxikologií. Všechny kurzy budou probíhat v anglickém jazyce.

Případné dotazy ohledně přijímacího řízení na Letní akademii je možné směřovat na email summeracademy@bfr.bund.de.   

Více informací najdete na webu BfR.

Zdroj: BfR