Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek 9. německá vědecká konference o ekologickém zemědělství do kategorie

Akce zahraniční > Akce - Archiv> Akce zahraniční> Akce - Archiv

9. německá vědecká konference o ekologickém zemědělství

Vydáno: 3.2.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Uskuteční se 20.–23. března 2007 ve Stuttgartu společně s 3. QLIF kongresem k projektu V&V v EU.
Konferenci organizuje ve dnech 20.–23. března 2007 University of Hohenheim pod mottem “Mezi tradicí a globalizací”.
 
Hlavní témata konference budou:
– Regionalizace versus globalizace
– Další vytváření standardů a certifikace
– Liberalizace zemědělské politiky a její důsledky pro ekologické zemědělství
– Tok materiálu, energie a informací
– Obnovitelné energie
– Ekologické zemědělství v tropech a subtropech
– Ekologické zemědělství a zmírňování chudoby
– Ekologické zemědělství a genetické inženýrství
– Management potravinového řetězce
 
Uvedená vědecká konference je nejvýznamnější konferencí o ekologickém zemědělství pro německy mluvící země. Paralelně s ní se uskuteční kongres “Zvyšování udržitelnosti u ekologického systému produkce potravin a systému produkce potravin za použití nízkých vstupů”. Tato akce je v pořadí již třetím výročním zasedáním k výzkumnému projektu EU řešenému v 6. rámcovém programu pod názvem “Quality Low Input Food (QLIF)” (kvalitní potraviny získané ze zemědělské produkce založené na nízkých vstupech).
Také 3. mezinárodní QLIF kongres  se uskuteční ve dnech 20.–23. března 2007 ve Stuttgartu. Organizuje ho Výzkumný institut pro ekologické zemědělství (FiBL: Forschungsinstitut für biologischen Landbau) ve spolupráci s University of Hohenheim.  

Předcházející kongresy v rámci projektu QLIF se uskutečnily pod názvy:
* 2005 (V. Británie): “Ekologické zemědělství, kvalita potravin a lidské zdraví”
* 2006 (Dánsko): “Společný ekologický kongres”. V databázi Organic eprints jsou k dispozici referáty z tohoto kongresu.

ISOFAR
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021