Bezpečnost potravin

9. německá vědecká konference o ekologickém zemědělství

Vydáno: 3. 2. 2007
Autor: pospisilova

Uskuteční se 20.–23. března 2007 ve Stuttgartu společně s 3. QLIF kongresem k projektu V&V v EU.

Konferenci organizuje ve dnech 20.–23. března 2007 University of Hohenheim pod mottem “Mezi tradicí a globalizací”.
 
Hlavní témata konference budou:
– Regionalizace versus globalizace
– Další vytváření standardů a certifikace
– Liberalizace zemědělské politiky a její důsledky pro ekologické zemědělství
– Tok materiálu, energie a informací
– Obnovitelné energie
– Ekologické zemědělství v tropech a subtropech
– Ekologické zemědělství a zmírňování chudoby
– Ekologické zemědělství a genetické inženýrství
– Management potravinového řetězce
 
Uvedená vědecká konference je nejvýznamnější konferencí o ekologickém zemědělství pro německy mluvící země. Paralelně s ní se uskuteční kongres “Zvyšování udržitelnosti u ekologického systému produkce potravin a systému produkce potravin za použití nízkých vstupů”. Tato akce je v pořadí již třetím výročním zasedáním k výzkumnému projektu EU řešenému v 6. rámcovém programu pod názvem “Quality Low Input Food (QLIF)” (kvalitní potraviny získané ze zemědělské produkce založené na nízkých vstupech).
Také 3. mezinárodní QLIF kongres  se uskuteční ve dnech 20.–23. března 2007 ve Stuttgartu. Organizuje ho Výzkumný institut pro ekologické zemědělství (FiBL: Forschungsinstitut für biologischen Landbau) ve spolupráci s University of Hohenheim.  

Předcházející kongresy v rámci projektu QLIF se uskutečnily pod názvy:
* 2006 (Dánsko): “Společný ekologický kongres”. V databázi Organic eprints jsou k dispozici referáty z tohoto kongresu.