Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Aktivity ILSI Europe v oblasti potravinové alergie do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv

Aktivity ILSI Europe v oblasti potravinové alergie

Vydáno: 25.3.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Přehled aktivit pracovní skupiny pro alergie, přístup k odborným publikacím.
V rámci ILSI Europe pracuje skupina, která se zaměřuje na potravinovou alergii. Uvedená skupina podpořila uspořádání 10. mezinárodního symposia o klinických, chemických a imunologických problémech souvisejících s potravinovou alergií. Symposium se konalo v květnu 2008 v Parmě (Itálie).
 
Pracovní skupina pro potravinovou alergii se bude od roku 2009 zaměřovat na tyto aktivity:
 
– V roce 2010 společně s Europrevall uspořádá workshop.
– Bude vyhodnocovat vztah mezi alergizujícím potenciálem potravin a zpracováním potravin.
– Bude vyhodnocovat existující metodologie pro sběr dat o spotřebě a složení potravin tak, aby se dala vyhodnotit expozice spotřebitelů potravinovým alergenům.
– Zváží, zda by se mohly dostupné údaje o minimálních dávkách vyvolávajících alergii využít k určení hladin alergenů pro zásah (allergen management).
 
K problematice potravinové alergie/alergenů je k dispozici řada publikací, mimo jiného monografie Food Allergy (viz příloha).
 
Příloha: Food Allergy (pdf, 374 kB, 46 stran)
 
Zdroj: ILSI Europe

Alergie na potraviny. Potravinové alergeny
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021