Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Aktualizované vydání průvodce aditivy do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Přídatné látky (éčka) > Vlivy na zdraví - Archiv> Přídatné látky (éčka)> Vlivy na zdraví - Archiv

Aktualizované vydání průvodce aditivy

Vydáno: 21.6.2008
Tisk článku
Leatherhead Food International vydal třetí verze publikací "Essential Guide to Food Additives" a "Ingredients Handbook – Sweeteners".
Ve třetí verzi publikace „Essential Guide to Food Additives“  je na rozdíl od dvou předcházejících vydání zařazeno 12 nových aditiv včetně dvou sladidel, schválených od r. 2003 a jsou vyřazena aditiva, jejichž použití už není do potravin povoleno, jako červeň 2G (E 128) propyl p-hydroxybenzoát (E 216) a E 217. V novém vydání jsou zahrnuta i pravidla pro GM-složky.
Aditiva jsou seřazena podle E-kódů a u každého je uveden popis, zdroje, použití, vlastnosti, legislativní omezení a další technické informace. Je obsažena i kapitola pojednávající o schvalovacím postupu, a dále informace o uvádění aditiv na výrobcích v Evropě i ve světě.
 
Objevilo se rovněž 3. vydání publikace „Ingredients Handbook – Sweeteners“ (Leatherhead Food International + Blackwell Publishing), věnované problematice sladidel nahrazujících cukr. Autory kapitol věnovaných jednotlivým sladidlům jsou odborníci z průmyslu. Uvádějí se obecné, fyzikálně-chemické a fyziologické vlastnosti a možnosti použití. Následuje přehled o příslušné legislativy Velké Británie, EU, USA a dalších částí světa. A nakonec je zahrnut i přehled výrobců a dodavatelů s příslušnými kontakty.
Food Australia, 60, 2008, č. 6, s. 235
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021