Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Alergie na čekanku do kategorie

Archiv článků od roku 2003 do roku 2011 > Archiv článků od roku 2003

Alergie na čekanku

Vydáno: 24.3.2005
Tisk článku
V Itálii studují faktory, které vedou k alergickým projevům po konzumaci čekanky obecné, která je zde populárním druhem zeleniny.

Po konzumaci čekanky obecné (Cichorium intybus, var. sylvestre) bylo zaznamenáno několik případů alergie zprostředkované IgE. Alergie se projevovala reakcí kolem úst (oral allergy syndrome), zánětem oční spojivky, rýmou, otokem v obličeji, kopřivkou, nauzeou a dušností. Je zapotřebí provést další studie, které by vedly k identifikaci alergenu odpovědného za alergickou reakci na čekanku.

 

Ital. J. Food Sci. 16, 2004, č. 4, s. 483–485

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021