Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Alergie na potraviny: informační brožura do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv

Alergie na potraviny: informační brožura

Vydáno: 24.1.2008
Tisk článku
Byla vytvořena v rámci výzkumného projektu “EuroPrevall” podporovaného Evropskou komisí.
V rámci výzkumného projektu EuroPrevall byla vytvořena informační brožura, která má napomoci spotřebitelům lépe se orientovat v problematice přecitlivělosti na potraviny. V úvodu publikaci se vysvětluje, co je přecitlivělost na potraviny. Přecitlivělost na potraviny je dále členěna na alergické reakce (zprostředkované IgE a zprostředkované jinými mechanismy než IgE) a ostatní reakce přecitlivělosti (ne charakteru alergie). Publikace je k dispozici v příloze.
 
Příloha: Informační brožura o potravinové alergii (pdf, 542 kB, 15 stran)
 
Pozn.: Pro problematiku alergií byla v EU vytvořena síť excelence (NoE) a to pod názvem GA2LEN (Global Alergy and Asthma European Network). 
 
Zdroj: GA2LEN
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021