Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Americký státní program pro bezpečnost potravin Food Safety do kategorie

Zemědělský a potravinářský výzkum > Zemědělský a potravinářský výzkum> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv

Americký státní program pro bezpečnost potravin Food Safety

Vydáno: 30.9.2008
Tisk článku
Výzkumná organizace ARS (Agrisultural Research Service) amerického ministerstva zemědělství se účastní globálního státního programu Food Safety, který zkoumá všechny aspekty bezpečnosti potravin.
     Výzkum organizace ARS (Agricultural Research Service) amerického ministerstva zemědělství pro zlepšení bezpečnosti listové zeleniny a jiné čerstvé produkce, jako například jarní cibule a rajčat, je součástí globálního státního programu ARS pro Food Safety popsaného na webových stránkách www.nps.ars.usda.gov. Je to průřezový program, který zkoumá všechny aspekty kontinuity bezpečnosti potravin, od rostliny a genetiky mikrobů po techniky produkce potravin. Tento program rozvíjí nástroje a informace pro  pochopení zdrojů a transferu mikrobů prostřednictvím dodávání potravin.
     ARS koordinuje svůj výzkumný program v této oblasti s jinými agenturami amerického ministertva zemědělství, včetně Cooperative State Research, Education, and Extension Service; Economic Research Service a National Agricultural Statistics Service.
     Agentura také těsně spolupracuje s komoditními organizacemi, jako například United Fresh, průmyslovými výrobci a zpracovateli, univerzitami a jinými federálními organizacemi, jako například Food and Drug Administration (Americký úřad pro kontrolu léčiv a potravin).
     Taková rozsáhlá koordinace zajišťuje, aby se ARS se svým výzkumem obracela k nejkritičtějším potřebám a prioritám. Pomáhá také zajistit, aby výzkumné programy financované federálními dolary byly integrovány, nebyly duplikativní a využily jedinečné schopnosti a odbornosti každé agentury
     Priority na které se ARS v poslední době soustřeďuje, zahrnují:
  • identifikování genetických a biochemických faktorů, které se zapojují do kolonizace produktů lidskými patogeny;
  • rozvíjení a implementování strategií na vědeckém základě pro zabránění kontaminace produkce střevními patogeny na farmách;
  • určování úlohy sklizňových metod, posklizňového zpracování a skladování v kontaminaci;
  • vyvíjení komplexních posklizňových systémů pro eliminování nebo kontrolování, potlačování růstu lidských patogenních organismů
  • vyvíjení přesných a velmi rychlých testů pro inspekci potravin a sanitačních podmínek během zpracování prováděného velmi malými až velmi velkými komerčními zpracovateli;
  • vynalézání nových nebo zlepšených zásahových technologií pro značné redukování kontaminace lidskými patogeny při udržení kvality čerstvých a minimálně zpracovaných produktů.                                                                                                                                                                                                     Agricultural Research, vol. 56, 2008, č. 6, str. 17
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021