Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Anémie z nedostatku železa u kojenců a batolat – proč je železo u malých dětí tak důležité? do kategorie

Aktuality > Aktuality

Anémie z nedostatku železa u kojenců a batolat – proč je železo u malých dětí tak důležité?

Vydáno: 3.1.2019
Tisk článku
Autor: Společnost pro výživu
Článek byl publikován Společností pro výživu v časopise Výživa a zdraví 6/2018.


Foto: Shutterstock

Abstrakt článku:
Anémie z nedostatku železa je nejčastějším výživovým deficitem v rozvojových i rozvinutých zemích. Kojenci a batolata představují obzvlášť rizikovou skupinu, protože nedostatek železa během tohoto období může vést k vážným zdravotním následkům. Prevencí anémie u malých dětí je kojení, podávaní stravy bohaté na železo a vitamin C a vyhýbání se podávání nadměrného množství kravského mléka.

Autorky článku:  Mgr. Jana Kráľová, Mgr. Veronika Suchodolová
Ústav ochrany a podpory zdraví, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita

 

Zdroj: Společnost pro výživu

Související termíny

Ze slovníku Bezpečnost potravin A-Z portálu Bezpečnosti Potravin (klikněte pro zobrazení termínů):
Kojení
Železo

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018