Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Aplikace “omics” technologií při posuzování mikrobiálního rizika do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv
Akce zahraniční > Akce - Archiv> Akce zahraniční> Akce - Archiv
Aktuality > Aktuality

Aplikace “omics” technologií při posuzování mikrobiálního rizika

Vydáno: 21.4.2011
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Workshop pořádaný ILSI Europe se uskuteční dne 17.5.2011 v Ede (Nizozemí).
Zajištění bezpečnosti potravin je celosvětový problém. Výzkum zaměřený na využívání “omics” technologií, mezi které patří genomika, proteomika a metabolomika, je užitečný pro objasňování chování patogenů na molekulární úrovni a pro vývoj lepších systémů detekce a typizace.
Aplikace “omics” technologií bude hrát důležitou úlohu při objasňování, jak patogeny přežívají bariery, které jsou nastaveny pro zajištění bezpečnosti potravin a vzájemných vazeb s hostitelskými species.

Na problematiku aplikace “omics” technologií při posuzování mikrobiálního rizika (Microbial Risk Assessment, MRA) se bude zaměřovat workshop organizovaný ILSI Europe. Uskuteční se dne 17.5.2011 v Ede (Nizozemí). Program workshopu. Registrace do 2.5.2011.

Zdroj: ILSI Europe

A-Z slovník pro spotřebitele: heslo “proteomika” a “metabolomika
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021