Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Arašídy bez alergenů do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Arašídy bez alergenů

Vydáno: 26.1.2008
Tisk článku
Patentovaný postup umožňuje 100% inaktivaci alergenů v celých pražených arašídových oříšcích.
Pracovníci North Carolina Agricultural and Technical State University vyvinuli způsob, kterým lze získat arašídy bez alergenů. Jak prokázala imunologická analýza umožňuje patentovaný postup 100% inaktivaci alergenů v celých pražených arašídových oříšcích. Postupem se nedegraduje chuť ani další kvalitativní charakteristiky arašídů, které se po úpravě mohou bez problémů použít jako ingredience do různých potravin. Podle Zákona o značení alergenů a ochraně spotřebitele z roku 2004 (Food Allergen Labeling and Consumer Protection Act of 2004) jsou arašídy vedle mléka, vajec, ryb, korýšů, skořápkových ořechů, pšenice a sójových bobů jedním z osmi hlavních potravinářských alergenů. Těchto osm alergenů zapříčiňuje podle International Food Information Council 90 % všech alergických reakcí.
Food Business News, 2007, č. 20, s. 35 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021