Home A-Z Home www.bezpecnost.potravin.cz

Orgány dozoru

Hygienické stanice, Státní veterinární správa ČR, Státní zemědělská a potravinářská inspekce kontrolují dodržování pravidel stanovených potravinovou legislativou k zajištění nezávadnosti a jakosti a také dodržení parametrů, které výrobce na obalu deklaruje. Obchodní praktiky včetně dodržování obsaženého množství (uvedeného na obalu nebo stanoveného příslušnou vyhláškou) kontroluje Česká obchodní inspekce (ČOI).
Orgány dozoru jsou začleněny do systému zajištění bezpečnosti (zdravotní nezávadnosti) potravin v ČR: http://www.bezpecnostpotravin.cz/kategorie/system-zajisteni-bezpecnosti-potravin.aspx  (hv)

Aktuální informace z oblasti bezpečnosti potravin pro laickou i odbornou veřejnost

Informace pro spotřebitele o potravinách, výživě i prevenci před nemocemi z potravin

Webové stránky pro mládež a pedagogy o správné výživě a bezpečnosti potravin


Informační centrum bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11705, tel.: 221 811 111