Home A-Z Home www.bezpecnost.potravin.cz

Thermosonikace

Spojení tepla a ultrazvuku umožňuje snížit výrobní teplotu (o 25 až 50 %) a zkrátit výrobní čas u procesů pasterace nebo sterilace potravin, přičemž se dosáhne stejného účinku na mikroorganismy jako při použití konvenčních postupů konzervace potravin. Snížením teploty a zkrácením doby zpracování se dosáhne vyšší kvality potravin (změna barvy i ztráta vitaminu C je minimální).
(kvas)

Aktuální informace z oblasti bezpečnosti potravin pro laickou i odbornou veřejnost

Informace pro spotřebitele o potravinách, výživě i prevenci před nemocemi z potravin

Webové stránky pro mládež a pedagogy o správné výživě a bezpečnosti potravin


Informační centrum bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11705, tel.: 221 811 111