Home A-Z Home www.bezpecnost.potravin.cz

Nutrivigilance

Pojem nutrivigilance lze do češtiny přeložit jako zdravotní bdělost nad potravinami.
Jedná se o systém sledování potravin vybraného druhu, jehož cílem je zabezpečit ochranu zdraví konzumentů a snížit tak prostřednictvím příslušných opatření případný negativní dopad na zdraví potencionálních konzumentů, a to na základě dobrovolných hlášení nežádoucích zdravotních reakcí po konzumaci těchto potravin.

Více informací:  http://nutrivigilance.szu.cz/nutrivigilance.html

Související články z portálu Bezpečnosti potravin

Závěrečná zpráva systému NUTRIVIGILANCE 2018 (28.1.2019)
Nutrivigilance – za řadu obtíží po konzumaci potravin si spotřebitelé mohou sami (3.2.2017)
SZÚ - nový web portál Nutrivigilance (10.4.2015)

Aktuální informace z oblasti bezpečnosti potravin pro laickou i odbornou veřejnost

Informace pro spotřebitele o potravinách, výživě i prevenci před nemocemi z potravin

Webové stránky pro mládež a pedagogy o správné výživě a bezpečnosti potravin


Informační centrum bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11705, tel.: 221 811 111