Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Bezlepkové potraviny (praktická příručka) do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv

Bezlepkové potraviny (praktická příručka)

Vydáno: 18.6.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Publikace Food Safety Authority of Ireland (FSAI) je ke stažení.
Úřad pro bezpečnost potravin v Irsku (FSAI) vydal v roce 2008 publikaci “Bezlepkové potraviny” (viz příloha). Obsah uvedená publikace je rozdělen do následujících osmi kapitol a tří příloh:
 
1. Úvod
2. Céliakie a její výskyt u irské populace
3. Bezlepková strava a její výživová hodnota
4. Analýza lepku v potravinách a některé nedávné výsledky monitoringu
5. Křížová kontaminace bezlepkových potravin produkty obsahujícími lepek
6. Dostupnost informací celiakům
7. Současná legislativa a normy aplikované při kontrole bezlepkových potravin v Irsku
8. Závěry/doporučení
Odkazy
Příloha I: Členové pracovní skupiny pro lepek
Příloha II: Slovník
Příloha III: Typická strava se sníženým obsahem lepku

Příloha: Gluten-Free Foods (pdf, 2,34 MB, 64 stran)
Příloha: Značení bezlepkových potravin (pdf)
 
Zdroj: FSAI

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021