Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Bezlepkové produkty General Mills do kategorie

Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv
Zvláštní výživa > Výživa - Archiv> Zvláštní výživa> Výživa - Archiv

Bezlepkové produkty General Mills

Vydáno: 9.3.2010
Tisk článku
Nové webové stránky pro spotřebitele informují o celiakii a o sortimentu bezlepkových potravin společnosti.

Společnost General Mills (Minneapolis) oznámila v prosinci 2009 zveřejnění nových webových stránek  www.liveglutenfreely.com, které mají informovat spotřebitele o celiakii a o bezlepkových potravinách vyráběných tímto koncernem. Vzhledem k rostoucímu výskytu celiakie se produkce bezlepkových potravin stala trendem současnosti. V USA se počet postižených osob odhaduje na 1,5 až 3 mil. (0,5 až 1 % populace). Podle průzkumu prováděného v Mayo Clinic (Rochester, Minnessota) je výskyt celiakie čtyřikrát vyšší než před 50 lety.

Cílem nových stránek také je uvést na pravou míru různé publikované mýty  a polopravdy. Popularizace bezlepkové stravy někdy vede k tomu, že tyto výrobky jsou konzumovány osobami, které netrpí celiakií ani nesnášenlivostí lepku. Existuje však řada osob, které o své poruše nevědí. Vědecké výzkumy nepotvrdily prospěšnost bezlepkové stravy, pokud jde o výskyt autismu, roztroušené sklerózy nebo poruchy soustředění.


Food Business News, 5, 2010, č. 23, s. 25


Informace z ČR:

Databáze bezlepkových výrobků (vyhovujících)

Databáze bezlepkových výrobků - novelizovaná

Poradenské centrum pro celiakii a bezlepkovou dietu

PPL racio + bio potraviny

Kostelecké uzeniny, bezlepkové

 

lekarna.cz
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018