Další ze seminářů Bezpečné výživy se bude konat dne 9. prosince 2017 na VŠCHT v Praze.

V sobotu 9. prosince pořádá Fakulta potravinářské a biochemické technologie Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT Praha další ze seminářů Bezpečné výživy. Tentokrát na téma Netradiční potraviny, potraviny nového typu a doplňky. Jako vždy velmi zajímavý program plný přednášejících z řad předních odborníků svých oborů.
Program
8,55 |
Zahájení konference |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
9,00 – 10,00 |
Legislativní rámec pro potraviny nového typu |
Mgr. Karolína Mikanová |
10,15 – 11,15 |
Duše a střevo – střevní mikrobiom a psychika |
MUDr. Radkin Honzák |
11,30 – 12,30 |
Principy toxikologie potravin |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
13,30 – 14,15 |
Probiotika a střevní mikrobiom |
RNDr. Monika Cahová, Ph.D. |
14,30 – 15,30 |
Potraviny pro zvláštní výživu – typy, vlastnosti a využití v dietologii |
Ing. Mgr. Diana Chrpová, Ph.D., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
15,45 – 16,05 |
Představení portfolia firmy Rawvolution a ochutnávka |
Ing. Anna Tobolková |
16,05 – 16,50 |
Vybrané potraviny nového typu (Novel Food) – vlastnosti, potenciální aplikace a souvislosti, 1. část |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.,
Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.
|
16,50 – 17,00 |
Diskuse a ukončení semináře |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Seznam přednášejících
RNDr. Monika Cahová, Ph.D.
Centrum experimentální medicíny, IKEM Praha
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
MUDr. Radkin Honzák
IKEM Praha a Ústav všeobecného lékařství 1. LF UK
Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.
Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
Ing. Mgr. Diana Chrpová, Ph.D.
VOŠZ a SZŠ 5. května, Praha 4 & Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
Mgr. Karolína Mikanová
Ministerstvo zemědělství ČR, Odbor bezpečnosti potravin
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
Ing. Anna Tobolková
Rawvolution s.r.o, Modletice 80
Seminář bude probíhat v sobotu 9. prosince od 8,20 do 17 hodin, na adrese VŠCHT Praha, Technická 3, Praha 6, posluchárna B II.
Základní informace o semináři najdete zde.
Přihlášku k účasti můžete vyplnit zde.
Zdroj: Fórum zdravé výživy