Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Bezpečnost potravin je tématem i pro SOCR do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv
Legislativa EU a MS - Archiv > Právní předpisy EU – základní informace> Právní předpisy EU – základní informace
Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv
Akce tuzemské > Akce tuzemské> Akce - Archiv> Akce - Archiv

Bezpečnost potravin je tématem i pro SOCR

Vydáno: 29.3.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Vzdělávací kurzy a publikace Svazu obchodu a cestovního ruchu (SOCR).

Jak na brněnském gastronomickém a hotelnickém veletrhu G+H uvedla prezidentka SOCR Helena Pískovská, Svaz se letos zaměřuje i na bezpečnost potravin. Pro malé a střední firmy, které působí v oblasti cestovního ruchu  pořádá sérii vzdělávacích kurzů, na nichž si manažeři firem mohou otestovat, zda jejich provozy splňují hygienická pravidla podle evropské legislativy.

 

Upozornila také na dvě odborné publikace, jejichž obsahem jsou nové bezpečnostní předpisy  a které umožňují každému provozovateli dodržovat správnou hygienickou praxi, založenou na principu systému HACCP.

 

Systém HACCP sleduje kritické body, které tvoří jednotlivé technologické přechody při výrobě a zpracování potravin, na nichž hrozí největší riziko jejich kontaminace. Tyto body je třeba pravidelně kontrolovat a ohrožení konzumenta zabránit.

 

První publikace, určená pro stravovací provozy, je zdarma k dispozici na internetových stránkách www.socr.cz, druhá příručku popisuje pravidla pro uskladnění a prodej potravin v obchodech a lze si ji objednat  u Českého a slovenského odborného nakladatelství.

Školení SOCR, které navazuje na vydané publikace a v praxi aplikuje zavedení systému HACCP, od počátku roku absolvovalo dvanáct lidí, dalších deset bude zkoušky skládat v dubnu. Druhý a třetí cyklus je naplánován na léto a podzim letošního roku.

 

Zdroj: Informace z G + H

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018