Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Biologicky aktivní látky ve slunečnici do kategorie

Zemědělský a potravinářský výzkum > Zemědělský a potravinářský výzkum> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv

Biologicky aktivní látky ve slunečnici

Vydáno: 19.5.2008
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Přehled všech dosud izolovaných látek z rostliny Helianthus annus a jejich biologické účinky.
Slunečnice roční (Helianthus annus) pochází z území Mexika až Peru, kde byla pěstována již před třemi tisíci lety. V Evropě se od roku 1510 pěstovala nejprve jako dekorativní rostlina a od 18. století jako rostlina užitková. V přehledové práci Slunečnice roční (Helianthus annus L.) obsahové látky a biologická aktivita jsou uvedeny všechny dosud izolované látky z květu, pylu a listů, včetně jejich biologické aktivity.

Uvedená práce byla podporována grantem GAUK 118/2006/B BIO.
 
Zdroj: Chem. Listy 102, 2008, č. 2, s. 116–123
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021