Bezpečnost potravin

Biosyrovátka Amálka

Vydáno: 2. 4. 2008
Autor:

Jediná bio sušená syrovátka na českém trhu.

Jedná se o přirozené sladký, blahodárně působící instantní nápoj obohacený o omega 3 a omega 6 nenasycené kyseliny a lecitin. Ani ochucená syrovátka (příchutě vanilka, jahoda a banán), stejně jako ta bez příchuti neobsahuje přidaný cukr, její sladká a lahodná chuť s vyváženým množstvím minerálů je dána odstraněním 70 % hořkých solí. Díky kvalitě bio se i ochucené varianty Amálky obejdou bez konzervačních látek a aromat.
Složení výrobku tvoří částečně demineralizovaná biosyrovátka, bio řepkový olej, bio kurkuma mletá jako barvící složka, sojový lecitin jako emulgátor a přírodní aroma.
 
Biosyrovátka obsahuje minerální látky, stopové prvky a vitamíny, navíc v přírodní formě, která je lépe absorbovatelná než při získávání těchto látek chemickou cestou.
 
Jak syrovátka působí
Při omezování hmotnosti napomáhá syrovátka spalování tuku ve svalech a zásobuje organismus minerály. Navíc laktóza v syrovátce vykazuje nízký glykemický index a působí na tvorbu cholecystokininu (hormon potlačující chuť k jídlu). Syrovátka také podporuje střevní peristaltiku, tvorbu střevní flóry, a tím přirozeně upravuje metabolismus. S užíváním syrovátky je též spojena podpora funkce ledvin a snižování hladiny cholesterolu. Díky vysokému podílu vitamínu B a vápníku má pozitivní vliv na stavbu kostí a zubů. Pomáhá odvádět z těla toxické látky, omezuje záněty žaludku a je vhodná při snížené imunitě organismu. V neposlední řadě je syrovátka protijedem proti mléčnému hlenu.
 
Účinky lecitinu a omega nenasycených kyselin
LECTIN zlepšuje činnost nervového systému, duševní výkonnost a paměť.  Snižuje hladinu cholesterolu v krvi, protože jej spolu s dalšími tuky převádí na formu rozpustnou ve vodě, a tak umožní jeho vyloučení z organismu.  Podporuje redukci tuků zrychlením metabolismu a podílí se na přenosu tuku uvolněného z podkoží ke spálení v buňkách. Detoxikuje játra. Pročišťuje cévy a vede ke snížení krevního tlaku.
 
OMEGA 3 a 6 jsou nenasycené mastné kyseliny nezbytně nutné k životu, které přitom lidský organismus nedokáže vytvářet. Pravidelný příjem těchto kyselin: reguluje krevní tlak a kvalitu krve;
ovlivňuje náladu a omezuje stavy deprese;  je nutný pro stav a výživu kůže a kožních útvarů, a pro vstřebání některých vitamínů;
 
Pravidelný přísun nenasycených mastných kyselin omega 3 a 6 (také n- 3 a n- 6) podmiňuje uvolňování podkožního tuku k jeho spálení. Pokud jsou tyto kyseliny dostupné v krvi ze stravy, organismus omezuje přeměnu sacharidů a škrobů ze stravy na tuk a jeho ukládání v podkoží. V praxi to tedy znamená, že pokud je budete přijímat přibližně každé dvě hodiny (například právě ze syrovátkového nápoje Amálka) nebudete tloustnout, ale naopak hubnout.