Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek BRAFO: výzkumný projekt EU do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

BRAFO: výzkumný projekt EU

Vydáno: 6.9.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Projekt se zaměřuje na vytvoření rámce pro analýzu rizika a prospěchu z potravin a složek potravin.








BRAFO
je výzkumný projekt EU typu specifické podpůrné akce řešený za podpory Evropské komise v 6. rámcovém programu V & V v EU. Projekt se zaměřuje na zkoumání postupu zjišťování rizika a prospěchu z potravin. Cílem projektu je vytvořit rámec, který umožní kvantitativní porovnání zdravotních rizik a výhod (RBA, risk-benefit analysis) pro člověka z potravin a složek potravin a to na základě běžné škály měření.
Projekt BRAFO navazuje na projekty FUFOSE, PASSCLAIM a FOSIE, přičemž výstup z projektu FOSIE je rámec pro posuzování rizika z chemických látek v potravinách, FUFOSE a PASSCLAIM se specificky zaměřovaly na posuzování prospěchu.
Projekt BRAFO byl spuštěn 1. září 2007 a poběží do 31. srpna 2010 (36 měsíců). Projektu se účastní 55 partnerů z řady zemí, koordinátorem je ILSI Europe. Řešení projektu bude probíhat v osmi pracovních skupinách, výsledky budou ověřeny na případových studiích. Více informací o projektu je k dispozici v informačním letáku (viz příloha).
 
Příloha: BRAFO – informační leták (pdf, 465 kB)
 
ILSI Europe
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018